IDRÆTSHØJSKOLEN BOSEI

Se video

DANSK IDRÆTSHØJSKOLE MED ET JAPANSK TWIST

Book et ophold på Idrætshøjskolen Bosei i dit sabbatår og lær nye venner fra hele verden at kende. Hos os kan du blandt andet give dig i kast med fysisk træning, der byder på underholdende lege og udfordringer. Og så er vi den eneste idrætshøjskole i Danmark, der tilbyder en skirejse til Japan.

FACILITETER

De japansk inspirerede bygninger rummer svømmehal, kampsportssale, kæmpe idrætshal, spritnyt fitnesscenter, crossfit/calisthenics bane, esportslokale med alt udstyr, japansk bibliotek, musik lokale, cosplay systue, skolekøkken, krea værksteder, koreansk undervisningscafé, mini biograf, garden dojo, boldbaner samt udfordrende MTB tracks og natur parkour bane midt i vores skov. Du har hurtigt adgang til alle aktiviteterne, der naturligvis er frit tilgængelige for alle elever.

Vi er desuden en idrætshøjskole med fokus på bæredygtighed. Fx anvender vores asiatisk inspirerede køkken økologiske grøntsager fra egen avl. Vi lover dig at maden altid er god!

Læs mere om vores fokus på bæredygtighed her

SAMMENSÆT DIT EGET SKEMA

Forny din fysiske form og styrk dine sociale relationer, når du bliver en del af vores fællesskab på Sydsjælland. Du vil have mulighed for at udforske mange af dine interesser og gennemgå en stor personlig udvikling i løbet af dit ophold.

Få udviklet dine kompetencer med ét eller flere af vores store fagtemaer – måske krydret med et pop-op fag eller to. Du har frihed til selv at kombinere dit skema og vælge, om alle moduler skal bestå af ét fagtema, eller om du hellere vil afprøve færre moduler fra flere temaer.

FAG

Vi tilbyder 10 forskellige fagtemaer, som du kan prøve kræfter med under opholdet. Se dem herunder:

1. Kampsport

Afprøv forskellige typer af kampsport, hvor vi både fokuserer på filosofien, kulturen og historien bag. Du styrkes både fysisk og psykisk ved blandt andet at lære selvforsvar og få godt styr på din vejrtrækning. Dette kan du for eksempel udnytte i pressede situationer såsom til en eksamen eller til at blive mere tryg i dit natteliv.

Læs mere om fagtemaet Kampsport her

2. Politiforberedelse

Prøv kræfter med en masse politi-relevante aktiviteter herunder styrketræning, konditionstræning, kampspsort og magtanvendelse, livredning samt boglig og mental forberedelse. Alt sammen noget, der forbereder dig til at blive optaget på politiskolen.

Læs mere om fagtemaet Politiforberedelse her

3. Vandsport

Med Danmarks bedste faciliteter til udendørs vandsport og egen indendørs svømmehal, kan du trygt give dig i kast med kitesurfing, windsurfing, havkajak, SUP boards, svømmetræning og andre vandaktiviteter, der særligt vil styrke din balance og tekniske evner.

Læs mere om fagtemaet Vandsport her

4. Boldspil

Dette fag kan udvikle og forbedre dine boldevner, om så du er amatør eller erfaren boldspiller. Du kan både boltre dig over vores store idrætshal og udendørs boldbaner, når du spiller fodbold, volleyball, basketball eller andet med de andre elever.

Læs mere om fagtemaet Boldspil her

5. Friluftsliv

Vores fællesaktiviteter i naturen byder både på mountainbike, orienteringsløb, vinterbadning, bål og mange andre spændnede outdoor-aktiviteter. Her får du sved på panden, mens du indånder den friske luft i de pragtfulde naturomgivelser.

Læs mere om fagtemaet Friluftsliv her

6. Health & Fitness

Med fokus på at træne og spise rigtigt, bliver du klogere på din egen krop og hvad der skal til for at performe bedst muligt. Vi tilbyder både konditionstræning og styrketræning. Du kan også tage uddannelsen som fitness instruktør.

Læs mere om fagtemaet Health & Fitness her

7. Japansk

Lær at tale, læse og skrive japansk, mens du udvider din viden omkring den japanske kultur. I slutningen af opholdet kan du tage med på vores rejse til Japan og få lov til at anvende, alt det japanske du har lært.

Læs mere om fagtemaet japansk her

8. Koreansk

I fællesskab med andre kan du fordybe dig i den koreanske kultur, hvor vi lærer at forstå k-pop sange, koreanske computerspil og selvfølgelig at tale sproget på et simpelt plan, så du er klar til vores Korearejser.

Læs mere om fagtemaet Koreansk her

9. Esport

Gennem esporten får du værktøjer til livet efter dit højskoleophold, hvor dine evner til kommunikation og samarbejde forbedres. I modsætning til når du gamer derhjemme, fokuserer vi også meget på optimering af små detaljer herunder kost, motion, strategisk planlægning og opvarmning for at undgå skader.

Læs mere om fagtemaet Esport her

10. Cosplay

Bliv klar til Con, mens du blandt andet forbedrer dine kunstneriske evner til at sy, lave armor, bygge våben og prøve paryk styling. Du bliver godt rustet til når vi gæster forskellige festivaler med japansk tema.

Læs mere om fagtemaet Cosplay her

BLIV INSTRUKTØR

Du har også mulighed for at få certificering i klatring, MTB og havkajak, blive bassinlivredder eller instruktør i fitness eller esport. Altsammen noget lige til at smide på CV’et.

Læs mere her

ELEVERNE

Idrætshøjskolen Bosei har en helt særlig forhistorie som kostskole for japanere, hvilket mange af vores værdier er bygget op omkring i dag. Vi har elever fra hele verden, hvor omkring 17% ikke kommer fra Danmark. Af danske elever kommer godt 50% fra Sjælland/KBH og knap 50% kommer fra Jylland/Fyn. Kønsfordelingen hos os er normalt 35% piger og 65% drenge. Vi accepterer alle køn.

REJSER

Mens du går på Idrætshøjskolen Bosei, vil du komme på forskellige rejser, hvor du vil få uforglemmelige oplevelser, mens du oplever ny kultur sammen med højskolevenner, du kender godt. Se hvor rejserne går til herunder:

Kulturrejse til Japan | Kulturrejse til Sydkorea |  Ski i Japan/Østrig | Friluftsture i Danmark

Læs mere om rejserne

BOOK DIT OPHOLD NU

Hvis du er nysgerrig på at starte på Bosei, kan du komme forbi til en gratis rundvisning og få lov til at mærke den gode stemning og se vores mange indbydende faciliteter.

Book en rundvisning her

Vi opretter ikke venteliste til de enkelte semestre og tager max. 110 elever ind pr. semester. Hvis du vil være sikker på en plads, kan vi derfor anbefale dig snart at booke dit ophold.

Book dit ophold på Idrætshøjskolen Bosei her

KORT SAGT: Masser af muligheder for at træne og komme i super fysisk og mental form alt i mens, du skaber nye relationer, der varer for livet!

Fagtemaer

Health & Fitness
Politi
Kampsport
Esport
Vandsport
Friluftsliv
Boldspil
Koreansk
Japansk
Cosplay

Pop op fag

Madlavning på højskole
Mindstyle
Dans - fitness, moderne & K-pop
Musik & Medie
Kunst & Craft
Rollespil & Brætspil
Personlig udvikling